Fanbook
buletin de club nr. 5, ediție nouă
Ce am făcut:
Pentru a intra în atmosfera cărții, la început ați recunoscut întâmplările adevărate povestite de colegi și le-ați depistat pe cele false. Detectivi cu acte în regulă!
Apoi, împreună, de câte ori vi s-a potrivit o trăsătură fizică sau de caracter a Olguței, ați reacționat prin mișcare, ridicându-vă sau nu de pe scaunele voastre. Să ne mai dezmorțim, zic!
La fel ca ea, vă place să spuneți ceea ce credeți, nu vă speriați ușor și vi se pare că uneori adulții vorbesc o altă limbă. Jumătate dintre voi păstrați cărțile în ordine, cealaltă jumătate însă …
Câțiva dintre voi consideră că sunt slăbănogi, doar cinci sunteți clasa a VI-a și niciunul dintre voi nu are părul roșcat…
În schimb, pistrui se găsesc pe câteva năsucuri și pe obrajii învecinați!
Cum a fost:
Bine v-am regăsit! Chiar dacă vacanța a trecut repede, am rămas cu amintirile plăcute, nu-i așa?
Vorbind despre ele, să ne aducem aminte cum a fost la întâlnirea noastră din 20 ianuarie cu ”Olguța și un bunic de milioane”!
Alex Moldovan a venit tocmai de la Cluj, bine pregătit pentru bombardamentul vostru cu întrebări. Din răspunsurile sale, am aflat ca își găsește inspirația din cărțile citite (“La Medeleni”, “Pippi șosețica”) și din oamenii și întâmplările din jurul său, dar proporțiile și combinațiile le stabilește scriitorul
În continuare, gândindu-vă la frica Olguței și la soluții găsite de ea, ați dezbătut și ați scris despre cum faceți voi când vă temeți sau aveți emoții. Iar din prezentările voastre am reținut câteva sfaturi:
Dacă ți-e frică de oameni necunoscuți, rămâi calm, ignoră-i/ nu vorbi cu ei și dacă te atacă, nu răspunde tot cu bătaie.
Dacă ți-e frică de înălțimi, cheamă ajutoare, gândește-te la altceva sau imaginează-ți că ești foarte jos. În niciun caz, nu te uita în jos și nu incerca să zbori (nu funcționează)!
Dacă ți-e frică de spații înguste (claustrofobie), încearcă să te relaxezi, să respiri adânc și să te calmezi.
Dacă ai emoții când vorbești în public, gândește-te că ești singur(ă) și încearcă să te “aduni”.
Dacă ți-e frică de întuneric, ia-ți o lumină de veghe și încearcă să nu plângi.
Facem recomandări:
Pe 1 februarie 2019 a fost Ziua Internațională a Cititului Împreună, cu evenimente dedicate în multe zone din țară. Puteți să le urmăriți activitatea pe Facebook.
Noi la Fanbook încercăm să ținem flacăra aprinsă tot timpul anului, așa că vă recomandăm veselie și lectură.
Ce urmează:
Vă așteptăm duminică, 17 octombrie 2018, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 13:30 să îl cunoaștem pe Răzvan și pe autorul aventurilor sale, Horia Corcheș.
Dacă nu puteți ajunge, vă rugăm să ne anunțați.